ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Επειδή οι vaporizer λειτουργούν μέσω της δημιουργίας μιας θερμοκρασίας μέσω της θερμότητας, όλα αυτά πρέπει να ζεσταθούν και να φτάσουν σε μια θερμοκρασία λειτουργίας. Οι περισσότεροι το επιτυγχάνουν αυτό σε μερικά δευτερόλεπτα, ενώ άλλοι μπορεί να κάνουν μέχρι και 30-45 λεπτά. Οι vaporizer που χρησιμοποιούν απευθείας φλόγα ως πηγή θερμότητας θερμαίνονται γρήγορα, όπως και ορισμένες κινητές μονάδες που λειτουργούν με μπαταρία. Από την άλλη πλευρά, οι vaporizer που χρησιμοποιούν κεραμικούς θερμαντήρες γενικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο προθέρμανσης· εντούτοις, ορισμένοι από αυτούς έχουν φτιαχτεί για να διατηρούνται όλη την ημέρα, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως μόλις φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας.

Ποια θερμοκρασία θα πρέπει να επιλέξω;

Ενώ η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται ανάλογα με τον vaporizer και από τον τύπο του υλικού, θα γνωρίζετε ότι η ρύθμιση θερμοκρασίας είναι σωστή όταν μπορείτε να δείτε ένα όμορφο, ημιδιαφανές λευκό νέφος. Ο μόλις ορατός καπνός συχνά υποδεικνύει ότι είτε η θερμοκρασία δεν είναι αρκετά υψηλή ή η εξαγωγή τελείωσε και είναι καιρός να γεμίσετε το θάλαμο. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε την αγαπημένη σας θερμοκρασία είναι να ξεκινήσετε με χαμηλή θερμοκρασία, και σιγά σιγά να πειραματιστείτε μέχρι να απελευθερωθούν τα επιθυμητά αρώματα.


Σε όλα τα Vaporizers προτείνουμε τις 2-3 πρώτες φορές να τα λειτουργείτε πάντα χωρίς υλικό για αποστείρωση αλλά και να καούν τυχόν υπολείμματα από την διαδικασία παραγωγής όπως π.χ σκόνες ή λάδια . Για να διατηρείτε το vaporizer σας σε καλή κατάσταση είναι απαραίτητη μια στοιχειώδης συντήρηση και καθαρισμός ώστε να έχει καλή τζούρα και γεύση . Δεν υπάρχει μία θερμοκρασία ενιαία για όλα τα βότανα , υπάρχουν προτεινόμενες και μπορείτε να βρείτε την αγαπημένη σας με λίγη εξάσκηση και πειραματισμό .  Τα βότανα που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι αλεσμένα και ξερά για καλύτερο αποτέλεσμα . Ο θάλαμος πρέπει να γεμίζει αλλά να αφήνουμε χώρο να αναπνέει για να κυκλοφορήσει ο θερμός αέρας επαρκώς . Να θυμάστε ότι αναπτύσσονται θερμοκρασίες άνω των 200°C και ο θάλαμος καίει !